Kugledyne, vægtdyne, tyngdedyne

Kugledyne

Kugledyne

Indsamling af deo kugler til kugledyne

At købe en kugledyne kan være en dyr fornøjelse. Alt efter om det skal være en 4 kilos til børn eller en 10 kilos til voksne så starter priserne ved 400 kr op så ellers der op af. Derfor er der flere steder i landet at frivillige sidder der hjemme og laver kugledyner til folk der ikke selv har råd til at købe dem. Dynerne har mange navne og er både kendt som hviledyne, vægtdyne, tyngdedyne og kugledyne. Men det er samme type dyner spørgsmålet er kun hvilken størrelse kugle der er i den dyne der er til salg. Husk selv at kigge efter hvilken størrelse kugler du vil have i din dyne når du køber en kugledyne.

Hvem kan få glæde af en kugledyne?

Det er ofte børn, unge, voksne og demente der bruger kugledyner. Deres tunge vægt giver er følelse af ro i kroppen når de skal sove. Mange studier viser faktisk at kugledynerne har deres berettigelse stedet for at starte med en masse medikamenter.

Når mennesker med ADHD, autisme, søvnløshed, angst, stress eller demens skal sove så har de ofte svært ved at slippe det tanke mylder der køre på en lang film inde i deres hoved. Den tunge hviledyne er med til at fjerne focus fra alle dagens tanker og giver dermed en følelse af at blive puttet og holdt om når den tunge dyne ligger sig om kroppen på dem. Det udløser en vis ro inden i og gør det nemmer at falde i søvn.

Forskel på kuglerne i en hviledyne?

Ja der er meget stor forskel på de forskellige kugler. Nogle vægtdyner er med glaskugler og andre er lavet med kugler fra deodoranter.
Det der er vigtigt er at du vælger den dyne du har det bedst med, uanset om det er med store eller små kugler.

Hvordan får du fat på en kugledyne?

Der er flere muligheder for at få fat i en hviledyne. Du kan tage den nemme og dyre løsning. Her køber du selv en og har den i løbet af nogle dage. Du kan i nogle tilfælde få en tyngdedyne gennem kommunen det tager ofte lang tid at få den bevilliget. Dog kan det være en god løsning for demente at få en hvile dyne på den måde.
Der findes også frivillige folk der gerne laver kugledyner, ud af deo kugler, til folk der ikke har så mange penge.

Hvordan får du en dyne fra en frivillig?

Først og fremmest så skal du finde en af de frivillige der sidder og laver dyner i deres fritid. Dernæst så kræver det at de frivillige har materialerne og det kræver faktisk en del. Ikke mindre end 1100 kugler fra deodoranter fyldes der ind i sådan en dyne.

Kugler til en kugledyne kan have forskellige størrelser

Hvordan kan du hjælpe med at skaffe gratis kugledyner?

Der er flere måder at hjælpe på. Du kan undgå at smide dine deo kugler i skraldespanden. Vaske dem godt og grundigt i vand og sæbe og sende eller afleverer dem til en af de frivillige der sidder og laver kugledyner.

Du kan også melde dig som ambassadør og hjælpe med at indsamle disse deo kugler.

Og hvis du er god til at sy så er du også meget velkommen til at melde dig til at sy kugle dyner.

Uanset hvilken del du vil så er det hele frivilligt og du får ikke noget løn for det.

Her kan du finde Kugledynehjælpens Facebookside

Hvis du vil af med dine deo kugler så kan du finde masser af information her i Facebook Gruppen

Find indsamlingssteder til kugledyner her

Læs artiklen Nej Tak til Plastik