Plastik-nej-tak

Plastik Nej Tak

HosBerit siger vi højt og tydeligt PLASTIK NEJ TAK

Plastik her og der og alle vegne. Det bugner med plastik over alt men nu må det være nok. Jeg siger PLASTIK NEJ TAK. Det kan ikke være rigtigt. Uanset hvor jeg handler, hvor jeg går eller hvor jeg kigger så finder jeg plastik. Det er i naturen og det er i min indkøbskurv.

DET MÅ HAVE EN ENDE….

Vi snakker kondens eksistens. Vi snakker vores børn, børnebørn og oldebørns fremtid. Da jeg voksede op der skulle vi plante træer og stoppe med at bruge papir og det var en god ide den gang. min klasse vandt en konkurrence på en tegning om at plante træer men hvad dælen hjalp det da vi i stedet fik indført plastik over alt. Det er nu at vi alle skal sige PLASTIK NEJ TAK.

Grønthandler, slagter, ostemand og fiskemanden….

Den gang gik vi til grønthandleren og hentede vores kartofler i en brun papirspose. Vi fik alle grønsagerne pakket ned i vores net som vi selv havde med ud og handle.

Slagteren pakkede kødet ind i tyndt papir med en folie på. Der var ingen plastik bakke det skulle ned og ligge i.

Ostemanden pakkede også ind i glat papir og brunt papir igen og så en fin elastik omkring.

Fiskemanden pakkede fisken ind i avispapir… ok ja ja det er ikke skide sundt men jeg er sikker på at der findes noget papir der godt kan bruges til fisk.

Alle disse ting bliver i dag pakket ind i PLASTIK. Ja noget af det er genbrugsplastik og noget af det kan blive opløst igen MEN stadig.

Når jeg ser på mit daglige affald så er jeg rystet. Det er nu at jeg siger PLASTIK NEJ TAK

Jeg vil ikke mere. Jeg vil ikke have mere plastik ind i mit hjem eller i min virksomhed. Det må holde nu. Jeg vil tage mine gamle sengesæt og sy dem om til indkøbsposer og så vil jeg konsekvent handle de varer jeg kan få der IKKE ligger i plastik.

Det er slut. Nej tak til plastik herfra.

Plastik nej tak

Læs andre historier fra Berit